O NAS

PrimeFrost jest firmą handlową skupiającą się na sprzedaży produktów mrożonych.

W naszej ofercie znajdują się produkty premium stworzone z najwyższej jakości składników sprzedawane pod marką PrimeFrost, w tym dania z dziczyzny oraz krewetki z certyfikatem BIO.

 

Od 2018 roku wyłącznym dystrybutorem marki sycylijskich lodów Mancuso w Polsce .

W ofercie znajdują się znakomite lody w szklanym słoiku, które zdobyły uznanie we Włoszech, wielu krajach Europy oraz USA, produkowane według tradycyjnych receptur na Sycylii.

Tradycja lodów Mancuso sięga lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku, kiedy to przebywający w Liverpoolu, Vincenzo Mancuso, rozpoczął swoją pierwszą produkcję. W 1980 roku rodzina Mancuso postanowiła wrócić do Włoch i tam z sukcesem wypromowała niezwykły smak lodów, które do dziś cieszą się nie słabnącą popularnością. Marka oferuje produkty zgodne z założeniami zrównoważonej diety, o wysokim standardzie, niezwykłym smaku i jakości, inspirowane tradycją kuchni sycylijskiej. Do produkcji lodów używane są głównie składniki pochodzące ze słonecznej Sycylii. 

Marka Mancuso koncentruje się na bezpieczeństwie żywności dba o kontrolę wyboru surowców  i utrzymanie standardów procesu produkcyjnego. Zakład produkcyjny umiejscowiony jest na powierzchni 7500 metrów kwadratowych na placu o powierzchni 36000 metrów kwadratowych, zbudowanym według najwyższych kryteriów bezpieczeństwa, zatrudnia 48 pracowników.  Zakład koncentruje się na jakości, posiada certyfikaty: BRC i IFS. Certyfikacja BRC, który definiuje standardy produkcji i środowiska naturalnego, Certyfikat IFS (International Food Standard) jest odpowiednikiem BRC dla krajów Europy Środkowej i ma zasadnicze znaczenie przy wyborze dostawców dla dużych sieci detalicznych.

Do oferty firmy dołączyły także włoskie pizze BIO  oraz linia smaków włoskich Vissana firmy SVILA  specjalizującej się w produkcji mrożonej pizzy, firmy założonej w 1974 roku. Fabryka jest posiadaczem dwóch linii produkcyjnych i produkuje około 30 milionów sztuk pizzy rocznie. Zakład w Visso zajmuje 5000 metrów kwadratowych, znajduje się w Parku Narodowym Gór Sibillini, w prowincji Marche.  Wszystkie produkty SVILA powstają z połączenia nowoczesnego podejścia do produkcji i tradycji rzemieślniczej. Sekretem smaku pizzy jest czysta górska woda i regionalne składniki używane do jej produkcji.

Obecnie SVILA posiada następujące certyfikaty: UNI EN ISO 14001, BRC, IFS, BIO, koszerności i Halal.

 

 

Marka KOCH wywodząca się z włoskiego Bolzano specjalizuje się w produkcji mrożonego ciasta i innych produktów mączno-ziemniaczanych. Od tradycyjnych specjałów włoskich jak lasagne, torterlini, gnocchi w różnych smakach  po szpecle, czy produkty wegetariańskie.

Produkty marki KOCH znane są z wysokiej jakości składników i wyjątkowego smaku.