Włoskie lody Mancuso

Podobno na najlepsze lody warto pojechać nawet do Włoch! Powszechnie mówi się, że włoskie lody nie mają sobie równych. Potwierdzają to lodowi smakosze z całego świata. Najpopularniejsze i tradycyjne smaki to pistacja, straciatella, czekolada, czy sorbet cytrynowy. Szczególnie wyjątkowo smakują te, wykonane z naturalnych składników pochodzących ze słonecznej Sycylii, czyli nasze lody Mancuso.

Bogata oferta lodów o tradycyjnych włoskich smakach. Tradycja i pasja do lodów z rodziny Mancuso sięga lat pięćdziesiątych ubiegłego wieku. Lody Mancuso powstają z wysokiej jakości, starannie dobranych składników, wolnych od GMO. Tradycyjny proces produkcji i najlepsze komponenty sprawiają, że lody są kremowe, aksamitne i niezwykle smaczne. Zespół ds. badań i rozwoju stale poszukuje inspiracji i tworzy nowe produkty. Fabryka inwestuje w nowe technologie i procesy w celu zapewnienia jak najlepszej jakości.

Tradycja rodziny Mancuso ma swoje korzenie w Liverpoolu, gdzie w 1950 roku, założyciel, Vincenzo Mancuso, rozpoczął swoją pierwszą produkcję lodów. W 1980 roku rodzina Mancuso postanowiła powrócić do swoich rodzinny stron by rozpocząć produkcję we Włoszech. Zakład produkcyjny w przeciągu kilku lat rozrósł się i rozwinął, odnosząc sukces dzięki doskonałym produktom. Mancuso gelati, reprezentuje także segment głównej grupy przemysłowej sektora spożywczego na Sycylii, zwanej Mancuso Group. Podstawową misją Mancuso gelati i Grupy Mancuso jest oferowanie produktów, które przyczyniają się do zbilansowanej diety, wysokim standardzie doskonałości pod względem smaku i jakości, czerpiących inspirację z tradycji Sycylii, z surowców sycylijskich.

Firma koncentruje się na bezpieczeństwie żywności, starannym doborze surowców i standaryzacji procesu produkcyjnego. Zakład produkcyjny ulokowany jest na powierzchni 7500 m2 na placu o powierzchni 36000 m2, zbudowanym według najwyższych kryteriów bezpieczeństwa, zatrudniają 48 pracowników. Spełniane są najbardziej restrykcyjne normy, aby produkować produkty najwyższej jakości.