Włoska Pizza Vissana

Tylko ofercie Primefrost, jako wyłączonego dystrybutora produktów Svila srl, firmy założonej w 1974 roku, specjalizującej się w produkcji marek własnych. Fabryka jest posiadaczem dwóch linii produkcyjnych i produkuje około 30 milionów sztuk pizzy rocznie. Zakład w Visso (skąd pochodzi nazwa Vissana) zajmuje 5000 metrów kwadratowych, znajduje się w Parku Narodowym Gór Sibillini, w prowincji Marche. Wszystkie produkty SVILA powstają z połączenia nowoczesnego podejścia do produkcji i tradycji rzemieślniczej. Sekretem smaku pizzy jest czysta górska woda i regionalne składniki używane do jej produkcji.

Wysokiej jakości, oryginalna pizza wioska. Spód wypiekany w piecu kamiennym
Przygotowanie: Wyjmij pizzę z opakowania i pozwól jej rozmrozić się przez około 10 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury około 220 ° C. Piecz przez 8-10 minut lub do momentu stopienia się sera.

 

Pizza Bufala z serem mozzarella i sosem na bazie pomidorów San Marzano, 350 g.

Średnica: 28 cm

SKŁADNIKI: mąka PSZENNA, SER mozzarella Bufala z MLEKA bawolego Campana „ mozzarella di bufala campana P.D.O. (26%)( MLEKO bawole, naturalna serwatka, sól, podpuszczka), przecier pomidorowy (18%), woda, olej roślinny słonecznikowy, oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, pomidory San Marzano „pomodoro San Marzano dellí Agro Sarnese Nocerino P.D.O (2%), drożdże, sól, słodowa mąka PSZENNA, bazylia (0,2%), cukier, oregano.

W naszej pizzy Bufala znajdziecie pyszne pomidory San Marzano D.O.P. Jest to znakomita, włoska odmiana pomidorów gruntowych, rosnących w Kampanii, u stóp Wezuwiusza, gdyż wymaga specjalnej gleby pochodzenia wulkanicznego. Są wyjątkowe ze względu na intensywny smak i mocno czerwony kolor, podłużny kształt i małą ilość pestek. Przez wielu są uważane za najlepsze pomidory na świecie, ponadto doskonale nadają się przyrządzania sosu do pizzy.

Pizza 4 Stagioni, czyli 4 pory roku z serem mozzarella, pomidorami, szpinakiem i pieczarkami, 440 g.

Średnica: 28 cm

SKŁADNIKI: mąka PSZENNA, SER mozzarella (11%) (MLEKO, sól, kultury bakterii, podpuszczka), grillowane warzywa w różnych proporcjach (8,5%) [cukinia, papryka, bakłażan], woda, przecier pomidorowy (6%), pieczarki Agaricus bisporus (6%), pulpa pomidorowa (6%), olej roślinny słonecznikowy, SER mozzarella Bufala z mleka bawolego (4,5%) (MLEKO bawole, naturalna serwatka, sól, podpuszczka), szpinak (4,5%), pomidory (4%), SER żółty (MLEKO, sól, podpuszczka), oliwa z oliwek, oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, słodowa mąka PSZENNA, pietruszka, cukier, oregano, bazylia, czosnek.

Nasz „best seller” prosto z Włoch. 4 pory roku – 4 smaki na jednej pizzy! PIZZA 4 STAGIONI z serem mozzarella, pomidorami, szpinakiem, bakłażanem, cukinią i pieczarkami.
🍕🍕🍕🍕
Połączenie smaków klasycznej margherity, sera i pieczarek, szpinaku i mix-u warzyw. A do tego to pyszne i chrupiące ciasto…jemy i przenosimy się myślami do Włoch.

Pizza Gorgonzola e Noci z serem mozzarella, gorgonzola i orzechami włoskimi, 350 g.

Średnica: 28 cm

SKŁADNIKI: mąka PSZENNA, SER mozzarella (21%) (MLEKO, sól, kultury bakterii, podpuszczka), SER gorgonzola (11%) (MLEKO, kultury bakterii, sól, podpuszczka, kultury pleśni z rodzaju Penicilinum), woda, olej roślinny słonecznikowy, SER żółty (MLEKO, sól, podpuszczka), ORZECHY włoskie (2%), oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, drożdże, słodowa mąka PSZENNA, czosnek, sól, pietruszka, błonnik roślinny.

Pizza z oryginalnym serem gorgonzola i orzechami włoskimi, na cieniutkim i delikatnym cieście wypiekanym w piecu kamiennym. Po prostu rozpływa się w ustach! Aż trudno uwierzyć po wypieczeniu, że ta pizza była mrożona!

Pizza Tartufo z serem mozzarella i w rodzajami grzybów: pieczarkami, boczniakami, borowikami i truflami, 350 g.

Średnica: 28 cm

SKŁADNIKI: mąka PSZENNA, SER mozzarella (23%) (MLEKO, sól, kultury bakterii, podpuszczka), woda, farsz grzybowy z truflami (8%)[pieczarki Agaricus bisporus (75%), boczniak ostrygowaty Pleurotus Ostreatus (10%), olej roślinny słonecznikowy, borowik (Borowik szlachetny) Boletus edulis (4%), trufla letnia Tuber aestivum vitt (0,5%), sól, czosnek, pieprz, aromaty], olej roślinny słonecznikowy, sos truflowy (3,5%) [pieczarki Agaricus bisporus, oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, trufla letnia Tuber aestivum vitt (3%), sól, pietruszka, czosnek, aromaty], pieczarki Agaricus bisporus (3,5%), oliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia, oliwa z oliwek, drożdże, słodowa mąka PSZENNA, sól.

Nasza pizza VISANA to linia pizzy premium z wyszukanymi składnikami, jakich nie znajdziecie w innej pizzy dostępnej na polskim rynku. Przedstawiamy, jeden z ulunionych skmaków Włochów – TARTUFO z oryginalnym serem mozzarella i czterema rodzajami grzybów: pieczarkami, boczniakami, borowikami i truflami.