Krewetki BIO po włosku z pancettą, makaronem, czosnkiem i natką według Marcina Kuca czyli Jaja w Kuchni
Składniki:
1 paczka krewetek BIO Primefrost blanszowanych obranych z ogonkiem 31-40
Linguine – 200g
Pancetta – 100g
Czosnek – 2 ząbki
Natka pietruszki – 1 szt
Sól, pieprz, skórka z cytryny
Wykonanie:
Zagotuj wodę na makaron i posól ją obficie. Ugotuj makaron al dente.
Na patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek i gdy się skarmelizuje dodaj posiekany czosnek oraz opcjonalnie – suszone oregano.
Dodaj rozmrożone krewetki (urwij twarde ogonki).
Dodaj chochelkę wody z gotowania makaronu.
Odcedzony makaron wymieszaj z pancettą i krewetkami.
Dodaj pieprz, posiekaną natkę i startą skórkę z cytryny.
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek
Jeśli czujecie niedosyt- zapraszamy na więcej:)