Krewetki BIO po włosku z pancettą, makaronem, czosnkiem i natką

Bio krewetki po włosku
Krewetki po włosku z pancetta fot. Marcin Kuc- Jaja w Kuchni

Krewetki BIO po włosku z pancettą, makaronem, czosnkiem i natką według Marcina Kuca czyli Jaja w Kuchni

Składniki:

1 paczka krewetek BIO Primefrost blanszowanych obranych z ogonkiem 31-40

Linguine – 200g

Pancetta – 100g

Czosnek – 2 ząbki

Natka pietruszki – 1 szt

Sól, pieprz, skórka z cytryny

 

Wykonanie:

Zagotuj wodę na makaron i posól ją obficie. Ugotuj makaron al dente.

Na patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek i gdy się skarmelizuje dodaj posiekany czosnek oraz opcjonalnie – suszone oregano. 

Dodaj rozmrożone krewetki (urwij twarde ogonki).

Dodaj chochelkę wody z gotowania makaronu. 

Odcedzony makaron wymieszaj z pancettą i krewetkami. 

Dodaj pieprz, posiekaną natkę i startą skórkę z cytryny.

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Jeśli czujecie niedosyt- zapraszamy na więcej:)

Krewetki w sosie bbq
Tagliatelle z krewetkami Bio Primafrost
Tagliatelle z krewetkami BIO
Zupa z krewetkami Bio Primafrost
Francuska zupa Bouillabaisse z krewetkami BIO

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost