Tagliatelle z krewetkami BIO i pomidorkami cherry i bazylią
Niezwykle proste, lekkie i smaczne danie, klasyczny włoski makaron.
Składniki na 2 porcje:
- 200 g mrożonych krewetek blanszowanych obranych z ogonkiem 41-50 BIO Primefrost
- 125 g makaronu tagliatelle
- 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 1 ćwiartka cebuli siekana
- 1 łyżka masła
- Szczypta oregano suszonego oregano
- 1 ząbek czosnku
- 6 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 10 listków bazylii
Wykonanie:
Krewetki BIO Primefrost rozmrażamy, następnie gotujemy makaron w słonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na dużej patelni na łyżce oliwy podsmażamy cebulę na zloty kolor. Następnie dodajemy masło, oregano i starty czosnek, pietruszkę i wszystko razem podsmażamy.
Dodajemy krewetki BIO Primefrost i smażymy kilka minut co chwilę mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pokrojone na pomidorki koktajlowe oraz natkę pietruszki. Mieszamy i chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy odcedzony makaron i wszystko razem podgrzewamy. Na koniec przekładamy do naczynek i posypujemy listkami bazylii.
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek
Buon appetito 🙂