Tagliatelle z krewetkami BIO

Tagliatelle z krewetkami Bio Primafrost
Tagliatelle z krewetkami BIO

Tagliatelle z krewetkami BIO i pomidorkami cherry i bazylią

Niezwykle proste, lekkie i smaczne danie, klasyczny włoski makaron.

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g mrożonych krewetek blanszowanych obranych z ogonkiem 41-50 BIO Primefrost
  • 125 g makaronu tagliatelle
  • 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1 ćwiartka cebuli siekana
  • 1 łyżka masła
  • Szczypta oregano suszonego oregano
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 10 listków bazylii

Wykonanie:

Krewetki BIO Primefrost rozmrażamy, następnie gotujemy makaron w słonej wodzie, zgodnie z instrukcją  podaną na opakowaniu. Na dużej patelni na łyżce oliwy podsmażamy cebulę na zloty kolor. Następnie dodajemy masło, oregano i starty czosnek, pietruszkę i  wszystko razem podsmażamy.

Dodajemy krewetki BIO Primefrost i smażymy kilka minut co chwilę mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pokrojone na pomidorki koktajlowe oraz natkę pietruszki. Mieszamy i chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy odcedzony makaron i wszystko razem podgrzewamy. Na koniec przekładamy do naczynek i posypujemy listkami bazylii.

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Buon appetito 🙂

USA_RP-300x207.jpg Krewetki w sosie bbq

Krewetki BIO Primefrost w duńskiej kanapce
Duńska kanapka z krewetkami BIO

Jaja_w_Kuchni1-300x207.jpg Krewetki BIO po włosku

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost