Świąteczne krewetki BIO w sosie pomarańczowym z goździkami

Świąteczne krewetki BIO w sosie pomarańczowym z goździkami

Świąteczne krewetki BIO w sosie pomarańczowym z goździkami

Wszyscy znamy przepis na rozgrzewająca herbata z pomarańczą i goździkami. Kiedy za oknem mróz i śnieg nie ma nic lepszego na poprawę nastroju i rozgrzanie. Postanowiliśmy połączyć aromatyczną pomarańczę i goździki z odrobiną imbiru z naszymi krewetkami BIO.

Danie dla 2 osób

Przygotowanie: 20 minut

Składniki:

1 opakowanie krewetek blanszowanych 41-50 BIO, 200 g

2 łyżki sosu rybnego

1 łyżka masła

szczypta suszonego czosnku

szczypta imbiru suszonego

4 łyżki łagodnego sosu słodkie chili

pół szklanki soku pomarańczowego

sól

pieprz

1 pomarańcza do dekoracji

garść goździków

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić. Masło rozgrzać na patelni, dodać krewetki, sos rybny, imbir, czosnek, sos słodkie chili, sól, pieprz do smaku. Zamieszać. Dodać sok z pomarańczy i goździki. Poczekać aż sos się lekko zredukuje. Podawać cieple udekorowane cząstkami pomarańczy. Aromat dania rozniesie się po całym domu tworząc cudowny nastrój.

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost