Amerykański wianek świąteczny z krewetkami BIO

Jeżeli chcesz zaskoczyć swoich gości oryginalną i do tego smaczną dekoracją świątecznego stołu, mamy dla Ciebie propozycję rodem z USA. Wianek świąteczny z krewetkami BIO, pietruszką, pstrągiem łososiowym, a do tego żurawina, brzmi ciekawie? Prosta w wykonaniu i efektowna przekąska.
Składniki:
krewetki blanszowane 31-40 BIO, około 7-10 sztuk
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
Sól
Pieprz
1 łyżka masła
100 g plastrów pstrąga łososiowego wędzonego na zimno
Łyżeczka kaparów
10 owoców żurawiny
Pęczek pietruszki
Garść roszponki
Garść listków rukoli
Folia aluminiowa
Wstążeczka
Wykałaczki
Rozmrożone krewetki zamarynuj w soku z cytryny z miodem, solą i pieprzem. Z folii aluminiowej uformuj okrąg z wgłębieniem w środku, o średnicy ok. 25 cm. Ułóż wokoło pietruszkę, roszponkę i rukolę formując wianek. W kilku miejscach zawiąż wstążeczkę. Owoce żurawiny nabij na wykałaczki i umieść na wianku. Z pstrąga wykonaj małe różyczki, w środku ułóż kapara. Krewetki usmaż na maśle na patelni. Ciepłe połóż na wianku. Wianek można ułożyć na talerzu lub bezpośrednio na stole. Będzie pyszną przekąską i oryginalną dekoracją. W środku wianka można też ułożyć małą miseczkę z ulubionym sosem.
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek