Francuska prostota zawsze nam smakuje!

Wypróbujcie smażone BIO krewetki w cytrynowym sosie beurre blanc z domowymi frytkami i szczypiorkiem a’la Adriana Marczewska
Składniki na cytrynowy sos:
1 szalotka
1 cytryna
150 gr masła
Oliwa
Liść laurowy
Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż pokrojoną w kostkę 1 szalotkę z liściem laurowym. Dodaj sok i skórkę z 1 cytryny i zredukuj o 2/3. Powoli cały czas mieszając dodaj pokrojone w kostkę 150 gram masła. Dopraw i przelej przez sitko.
Składniki na krewetki:
1 opakowanie BIO krewetek Primefrost
Świeży szczypiorek
Czosnek
Oliwa
Tymianek
Sól
Pieprz
Krewetki przesmaż na oliwie z czosnkiem i tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem.
Smażone krewetki podawaj z cytrynowym sosem beurre blanc, bagietką lub domowymi frytkami. Koniecznie posyp świeżym szczypiorkiem.
Prêt!
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek