Francuskie BIO krewetki w cytrynowym sosie beurre blanc

Francuska prostota zawsze nam smakuje! 

Krewetki BIO po francusku fot. A. Marczewska

Wypróbujcie smażone BIO krewetki w cytrynowym sosie beurre blanc z domowymi frytkami i szczypiorkiem a’la Adriana Marczewska

Składniki na cytrynowy sos:

 1 szalotka

1 cytryna

 150 gr masła

 Oliwa

 Liść laurowy

Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż pokrojoną w kostkę 1 szalotkę z liściem laurowym. Dodaj sok i skórkę z 1 cytryny i zredukuj o 2/3. Powoli cały czas mieszając dodaj pokrojone w kostkę 150 gram masła. Dopraw i przelej przez sitko.

Składniki na krewetki:

 1 opakowanie BIO krewetek Primefrost

 Świeży szczypiorek

 Czosnek

 Oliwa

 Tymianek

 Sól

 Pieprz

Krewetki przesmaż na oliwie z czosnkiem i tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem.

Smażone krewetki podawaj z cytrynowym sosem beurre blanc, bagietką lub domowymi frytkami. Koniecznie posyp świeżym szczypiorkiem.

Prêt! 

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost