
Jajko w cieście francuskim z krewetkami BIO
Kolejna propozycja śniadaniowa z krewetkami BIO w cieście francuskim z dodatkiem brokułów i rukoli. To łatwy w wykonaniu przepis, efektowny i smakowity!
Dania dla 2 osób
2 kółka wycięte z płatów ciasta francuskiego
10 krewetek blanszowanych 31-40 BIO
łyżka soku z cytryny
oliwa z oliwek
¼ ząbka czosnku zgnieciona
2 jajka
3 sztuki
2 małe różyczki brokuła
sól
pieprz
świeża rukola do posypania
Krewetki rozmrozić i zamarynować w soku z cytryny z dodatkiem rozgniecionego czosnku i soli. Z rolki ciasta francuskiego wyciąć 2 kółka o średnicy około 10-12 cm. Brokuły ugotować na chrupko lub zblanszować. Wyłożyć ciastem naczynko do pieczenia. Piec przez około 12 minut w temperaturze 180 °C z termo obiegiem. Przekłuć widelcem spód, aby ciasto opadło. W podpieczonym cieście ułożyć osuszone krewetki i brokuły na koniec wlać jajko. Brzegi oraz krewetki posmarować oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 180 °C przez około 10 minut do momentu, aż białko się zetnie. Gotowe danie posypać posiekaną rukolą, oprószyć pieprzem i solą.
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek