Jajko w cieście francuskim z krewetkami BIO

Jajko w cieście francuskim z krewetkami BIO

Jajko w cieście francuskim z krewetkami BIO

Kolejna propozycja śniadaniowa z krewetkami BIO w cieście francuskim z dodatkiem brokułów i rukoli. To łatwy w wykonaniu przepis, efektowny i smakowity!

Dania dla 2 osób

2 kółka wycięte z płatów ciasta francuskiego

10 krewetek blanszowanych 31-40 BIO

łyżka soku z cytryny

oliwa z oliwek

¼ ząbka czosnku zgnieciona

2 jajka

3 sztuki

2 małe różyczki brokuła

sól

pieprz

świeża rukola do posypania

 

Krewetki rozmrozić i zamarynować w soku z cytryny z dodatkiem rozgniecionego czosnku i soli. Z rolki ciasta francuskiego wyciąć 2 kółka o średnicy około 10-12 cm. Brokuły ugotować na chrupko lub zblanszować. Wyłożyć ciastem naczynko do pieczenia.  Piec przez  około 12 minut w temperaturze 180 °C z termo obiegiem. Przekłuć widelcem spód, aby ciasto opadło. W podpieczonym cieście ułożyć osuszone krewetki i brokuły na koniec wlać jajko. Brzegi oraz krewetki posmarować oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 180 °C przez około 10 minut do momentu, aż białko się zetnie. Gotowe danie posypać posiekaną rukolą, oprószyć pieprzem i solą.

 

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost