Krewetki BIO w zestawie śniadaniowym z jajkiem sadzonym i szparagami
Pomysł na pożywne i zdrowie śniadanie, które sprawi że wejdziemy w nowy dzień z uśmiechem.
Krewetki, jajko i szparagi to ciekawe połączenie smaków, które warto wypróbować.
Przygotowanie: 15 minut
Dania dla 2 osób
Składniki:
10 szparagów zielonych
12 krewetek blanszowanych 31-40 BIO
2 jajka
łyżka sosu chińskiego słodko kwaśnego
pół łyżeczki kurkumy
łyżka masła
łyżka stołowa mleka kokosowego
sól
sok z pół limonki
pieprz
łyżka oliwy z oliwek
pół szklanki wody
Przygotowanie:
Krewetki rozmrozić. Szparagi umyć i obrać jeżeli to potrzebne. Następnie podsmażyć je na patelni i po ok. 8 minutach zalać je wodą i posolić, aby się podgotowały. Na patelni z łyżką oliwy zrobić jajka sadzone. Krewetki podsmażyć na maśle. Dodać sos słodko kwaśny i sok z limonki. Smażyć około 5 minut. Na talerzu ułożyć szparagi, a na nich jajko i krewetki. Do patelni pozostałej po smażeniu krewetek wlać mleko kokosowe i wsypać pół łyżeczki kurkumy. Dobrze wymieszać. Powstałym w ten sposób sosem polać szparagi. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost