Krewetki BIO w zestawie śniadaniowym z jajkiem sadzonym i szparagami

Krewetki BIO w zestawie śniadaniowym z jajkiem sadzonym i szparagami

Krewetki BIO z jajkiem sadzonym i szparagami

Pomysł na pożywne i zdrowie śniadanie, które sprawi że wejdziemy w nowy dzień z uśmiechem.

Krewetki,  jajko i szparagi to ciekawe połączenie smaków, które warto wypróbować.

Przygotowanie: 15 minut

Dania dla 2 osób

Składniki:

10 szparagów zielonych

12 krewetek blanszowanych 31-40 BIO

2 jajka

łyżka sosu chińskiego słodko kwaśnego

pół łyżeczki kurkumy

łyżka masła

łyżka stołowa mleka kokosowego

sól

sok z pół limonki

pieprz

łyżka oliwy z oliwek

pół szklanki wody

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić. Szparagi umyć i obrać jeżeli to potrzebne. Następnie podsmażyć je na patelni i po ok. 8 minutach zalać je wodą i posolić, aby się podgotowały. Na patelni z łyżką oliwy zrobić jajka sadzone. Krewetki podsmażyć na maśle. Dodać sos słodko kwaśny i sok z limonki. Smażyć około 5 minut. Na talerzu ułożyć szparagi, a na nich jajko i krewetki. Do patelni pozostałej po smażeniu krewetek wlać mleko kokosowe i wsypać pół łyżeczki kurkumy. Dobrze wymieszać. Powstałym w ten sposób sosem  polać szparagi. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost