Tajskie krewetki BIO z bananami i mlekiem kokosowym

Tajskie krewetki BIO ze smażonymi bananami i mlekiem kokosowym

Tajskie krewetki Bio z bananami

Danie inspirowane kuchnią tajską o oryginalnym smaku. Szybkie w przygotowaniu i wybitnie smaczne!

Połączenie słodkich i kwaśnych smaków złagodzone smakiem mleka kokosowego to prawdziwa uczta dla zmysłów! 

Przygotowanie: 20 minut

 

Składniki dla 2 osób:

 Krewetki blanszowane z ogonkiem 200 g

 3 średnio dojrzałe banany

 1/2 puszki mleka kokosowego

 1 pomarańcz

 1 mała cytryna

 sok z 1 pomarańczy

 sok z połówki cytryny

3 łyżki masła

2 łyżki miodu

 szczypta imbiru

 1 łyżeczka słodkiej papryki

 sól 

 pieprz

 listki kolendry do dekoracji

 

Przygotowanie:

Rozmrożone krewetki zamarynuj w marynacie z soku z pomarańczy i cytryny, 2 łyżek miodu, 1 szczypty imbiru, 1 łyżki słodkiej papryki, soli i pieprzu. 

Banany obierz i pokrój na kawałki. Na patelni rozpuść masło i usmaż banany na złoto. Krewetki smaż na maśle na oddzielnej patelni przez 3-5 minut. Następnie dodaj mleko kokosowe i wymieszaj. Na koniec dodaj banany i delikatnie wymieszaj.

 

Danie wyłóż do naczynek i udekoruj kolendrą oraz cząstkami owoców.

Smacznego

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost