Tajskie krewetki BIO ze smażonymi bananami i mlekiem kokosowym
Danie inspirowane kuchnią tajską o oryginalnym smaku. Szybkie w przygotowaniu i wybitnie smaczne!
Połączenie słodkich i kwaśnych smaków złagodzone smakiem mleka kokosowego to prawdziwa uczta dla zmysłów!
Przygotowanie: 20 minut
Składniki dla 2 osób:
Krewetki blanszowane z ogonkiem 200 g
3 średnio dojrzałe banany
1/2 puszki mleka kokosowego
1 pomarańcz
1 mała cytryna
sok z 1 pomarańczy
sok z połówki cytryny
3 łyżki masła
2 łyżki miodu
szczypta imbiru
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól
pieprz
listki kolendry do dekoracji
Przygotowanie:
Rozmrożone krewetki zamarynuj w marynacie z soku z pomarańczy i cytryny, 2 łyżek miodu, 1 szczypty imbiru, 1 łyżki słodkiej papryki, soli i pieprzu.
Banany obierz i pokrój na kawałki. Na patelni rozpuść masło i usmaż banany na złoto. Krewetki smaż na maśle na oddzielnej patelni przez 3-5 minut. Następnie dodaj mleko kokosowe i wymieszaj. Na koniec dodaj banany i delikatnie wymieszaj.
Danie wyłóż do naczynek i udekoruj kolendrą oraz cząstkami owoców.
Smacznego
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek