Risotto brokułowe z krewetkami BIO wg Misi Śniegockiej
Składniki:
•55g ryżu do risotto
•100g obranych krewetek blanszowanych od @primefrostpolska
•200g brokuła ugotowanego al’dante
•cebulka
•czosnek
•bulion warzywny
•30g sera piórko
•10g gorgonzoli
•40ml mleka lub śmietanki
•natka pietruszki
•łyżeczka oliwy z oliwek
•40ml wina białego wytrawnego
Na oliwie przesmażyłam cebulkę i krewetki z czosnkiem . Krewetki około 3min z jednej strony i 1-2min z drugiej. Następnie krewetki ściągnęłam na talerz a na patelnie dodałam suchy ryż . Całość posłałam winem. Gdy wyparowało dodałam cześć bulionu i dusiłam ryż , co chwila podlewając bulionem (około 20min). Pod koniec dodałam tez brokuła i dalej dusiłam . Gdy bulion wyparował , doprawiłam do smaku , dodałam krewetki , ser i mleko . Chwilkę poddusiłam do powstania kleistej konsystencji 🤩
Całość przełożyłam na talerz, posypałam natka pietruszki i gotowe 👌
Wyszło PRZEPYSZNE !!!
💚💚💚💚
Te krewetki to SZTOS 💚🦐💚
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek