Sałatka z krewetkami BIO i buraczkami

Sałatka z krewetkami BIO i buraczkami

Sałatka z krewetek BIO z buraczkami
Sałatka z krewetek BIO z buraczkami

Danie dla 2 osób

Przygotowanie 15 minut

Pyszne połączenie zdrowych składników, trochę słodkie, trochę kwaśne i trochę chrupiące, pełne witamin i idealne na lunch lub romantyczną kolację.

Składniki:

2 łyżki masła do smażenia

1 paczka krewetek surowych BIO 41-50, 200 g

10 małych buraczków marynowanych

Łyżka soku z cytryny

Łyżka miodu

Suszona trawa cytrynowa

Sól

Pieprz

4 figi suszone

2 łyżki płatków migdałów

50 g sera feta

Mix młodych listków 1 paczka

Sos winegret (gotowy lub własnej roboty)

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny z miodem, solą i pieprzem. Przygotować 2 talerze i wyłożyć na nich listki. Buraczki pokroić na ćwiartki, a figi pokroić w plasterki. Ułożyć je na listkach. Uprażyć na patelni płatki migdałów i ostudzić. Krewetki usmażyć na maśle na patelni. Ciepłe położyć na listkach, posypać kruszoną fetą i prażonymi migdałami. Skropić sosem winegret i posypać świeżo mielonym pieprzem. Można podawać sałatkę z chrupiącym pieczywem.

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost