Sałatka z krewetkami BIO i buraczkami

Danie dla 2 osób
Przygotowanie 15 minut
Pyszne połączenie zdrowych składników, trochę słodkie, trochę kwaśne i trochę chrupiące, pełne witamin i idealne na lunch lub romantyczną kolację.
Składniki:
2 łyżki masła do smażenia
1 paczka krewetek surowych BIO 41-50, 200 g
10 małych buraczków marynowanych
Łyżka soku z cytryny
Łyżka miodu
Suszona trawa cytrynowa
Sól
Pieprz
4 figi suszone
2 łyżki płatków migdałów
50 g sera feta
Mix młodych listków 1 paczka
Sos winegret (gotowy lub własnej roboty)
Przygotowanie:
Krewetki rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny z miodem, solą i pieprzem. Przygotować 2 talerze i wyłożyć na nich listki. Buraczki pokroić na ćwiartki, a figi pokroić w plasterki. Ułożyć je na listkach. Uprażyć na patelni płatki migdałów i ostudzić. Krewetki usmażyć na maśle na patelni. Ciepłe położyć na listkach, posypać kruszoną fetą i prażonymi migdałami. Skropić sosem winegret i posypać świeżo mielonym pieprzem. Można podawać sałatkę z chrupiącym pieczywem.
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek