Meksykańska sałatka z krewetkami BIO i awokado

Krewetki BIO po meksykańsku
Meksykańska sałatka z krewetki BIO i awokado

Sałatka meksykańska z krewetkami BIO i awokado

Danie dla 2 osób

Przygotowanie 15 minut

Składniki:

2 łyżki masła do smażenia

4 krewetki blanszowane BIO 41-50

1 dojrzałe awokado do pokrojenia w kotkę

1 mniej dojrzałe awokado do wydrążenia

Pół białej cebuli

Garść rukoli 

Garść kolendry

5  pomidorków koktajlowych

2 łyżki oliwy extra vergine

Sól i świeżo mielony pieprz

Sok z 1 limonki

Papryczka chili czerwona

Sól 

Pieprz

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić, zamarynować w soku z  połowy limonki, solą i pieprzem. Dojrzałe awokado pokroić w kosteczkę, polać sokiem z polowy limonki, dodać posiekaną cebulkę, siekaną rukolę i kolendrę oraz pokrojone w cząstki pomidorki i siekaną papryczkę (może być zwykła słodka papryka, jeżeli ktoś nie lubi ostrej). Dodać oliwę z oliwek, pieprz i sól i wymieszać. Krewetki usmażyć na maśle. Drugie awokado wydrążyć (i skropić sokiem z limonki) . Wydrążony miąższ, posiekać, dodać do sałatki i wymieszać.  Sałatkę przełożyć do połówek awokado z górką i na wierzchu położyć ciepłe krewetki.

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost