
Pizza z krewetkami BIO, rukolą, pomidorkami i parmezanem
Czyli domowy #fitfastfood od Misi Śniegockiej
Jeśli jeszcze nie próbowaliście pizzy z krewetkami BIO to musicie to zmienić !!
Składniki:
Ciasto na 3 pizzerki :
220g mąki orkiszowej jasnej
5g suchych drożdży
10g oliwy z oliwek
łyżeczka cukru
70 ml cieplej wody
40 ml ciepłego mleka
sól, oregano
Przygotowanie:
Zagniatamy elastyczne ciasto, wkładamy do miski , przykrywamy ściereczka i czekamy aż wyrośnie – około godzinki
Po tym czasie ciasto dzielimy na trzy części – ja dwie schowała do lodówki (może w woreczkach leżeć w lodowce do tygodnia )
Na mojej pizzerce dzisiaj znalazło się : pesto zielone z tofu, szpinak, czosnek, krewetki BIO, mozarella i ser piórko
Piekę 10 min w 250 stopniach
Dodaję:
rukola
pomidorki
parmezan
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek