Krewetki BIO w sosie śmietanowym wg CZOSNEK I CHILI

W domu była śmietana, pomidorki koktajlowe i papryczka chilli. Wiadomo, jak to musiało się skończyć 😀 klasyka jeśli chodzi o makaron z krewetkami. A ja miałam krewetki BIO. Pierwsza klasa. W dodatku w pełni oczyszczone, co jest dla mnie swego rodzaju testem. Prime Frost zdał go śpiewająco 👌
Na jedną porcję :
🍤 60 g makaronu
🍤 10 krewetek BIO @primefrostpolska
🍤 Papryczka chili
🍤 Spora garść pomidorków
🍤 3 ząbki czosnku ( ja daje dużo bo uwielbiam, można dać mniej)
🍤 Połowa cebuli
🍤 150 g śmietany 18% ( zazwyczaj daję 30, potem ją redukuję. Ale lodówka miała w zanadrzu 18 stkę i jak dla mnie bomba )
🍤 Starta skórka z cytryny ( łyżeczka)
🍤 Pieprz i sól
🍤 Łyżeczka słodkiej papryki
🍤 Oliwa z oliwek
Makaron gotujemy al dente. Krewetki zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do zamarynowania na czas przygotowania pozostałych składników. Cebulę i chili kroimy w drobną kosteczkę, czosnek w plasterki. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę i czosnek, jak się zarumienią dodajemy papryczkę, następnie krewetki. One nie potrzebują dużo czasu. Gdy zawiną się w rogalik i zmienia kolor z szarego na beżowo- różowawy przerzucamy na drugą stronę. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki i skórkę z cytryny. Dajemy chwilę pomidorkom z ale nie za długo, żeby krewetki nie stały się gumiaste. Dodajemy śmietanę i słodką paprykę . Gotowe.
Obiad lub kolacja w 15 minut. Tak jak lubię 👌
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek
Jeśli czujecie niedosyt- zapraszamy na więcej:)