Krewetki BIO w sosie curry

Krewetki BIO w sosie curry wg Must Have Fashion

Asia gotuje – szybki przepis na pyszne krewetki BIO w sosie curry

fot. MustHaveFashion

Najlepsze dania? Pyszne, łatwe i szybkie do zrobienia. Pokażę Wam, jak szybko zrobić pyszne krewetki w sosie curry. Całe danie robi się około 20 min. Gwiazdą programu są krewetki BIO, które są gotowe do wyrzucenia na patelnię i nic z nimi nie trzeba robić.

Krewetki – dlaczego warto je jeść?

O krewetkach napisano już sporo różnych artykułów, to dosyć kontrowersyjny przysmak, dlatego warto wiedzieć, które krewetki wybrać. Krewetki są bardzo wartościowym źródłem białka, a przy tym mają mało kalorii. 100 g krewetek to tylko 90 kalorii i 18 g białka. Jednym słowem można dzięki nim przyrządzić dobry obiad, który będzie wartościowy i niskokaloryczny. Dla wielu osób to ma duże znaczenie. Krewetki najlepsze są wtedy, gdy są dobrze przyrządzone, gdy towarzyszą im ciekawe smaki. Najwygodniejsze opakowania to te, w których krewetki są już obrane i gotowe do wyrzucenia na patelnię.

Przepis na krewetki w sosie curry

Przetestowałam ten przepis i to niezwykle szybki i prosty sposób na pyszne danie z krewetkami w roli głównej. Dlaczego akurat krewetki w sosie curry? Bo to danie, w którym można się zakochać, jest też świetnym pomysłem na szybkie i pokazowe danie, gdy przyjdą do nas goście. Mając zawsze w zamrażarce paczkę krewetek możemy z klasą kogoś ugościć. A mając w zamrażarce krewetki od PrimeFrost można być pewnym ich jakości oraz świeżości.

Jak przyrządzić pyszne krewetki w sosie curry?

Składniki: 250 gramów krewetek większych, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, 1 papryczka chilli, puszka mleka kokosowego, kopiasta łyżka przyprawy curry, sól, olej.

fot. MustHaveFashion

Jak zrobić krewetki w sosie curry?

  • Cebulę drobno posiekaj, czosnek, imbir oraz papryczkę chilli i wszystko wymieszaj z solą, rozcierając
  • W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, utrzymując duży ogień wrzuć cebulę, pastę czosnkowo-imbirową, pokrojoną papryczkę chilli oraz krewetki
  • Smaż wszystko często mieszkając przez 3-4 minuty, wsyp curry, wymieszaj, wlej mleko kokosowe i mieszając zagotuj
  • Trzymaj na ogniu jeszcze 2-3 minuty, na koniec dopraw lekko solą, jeśli to konieczne

Rada: najlepiej smakuje z grzankami czosnkowymi albo z ryżem

 

 

 

 

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost