Naleśniki z krewetkami BIO

Naleśniki z krewetkami BIO

Naleśniki z krewetkami BIO
Naleśniki z krewetkami BIO

Składniki:

Nadzienie:

Krewetki blanszowane BIO, 41-50, 200 g

Łyżka masła

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżka miodu

Sól i pieprz

Pieprz zielony marynowany

Sałata roszponka

Kolendra

Pomidorki 15 szt.

Naleśniki (ok 6 szt.):

1 szklanka mleka

1 szklanka wody

2 jajka

1,5 szklanki mąki

3 łyżki oleju

Sos:

1 łyżka musztardy 

1 łyżka miodu

2 łyżki soku z cytryny

2 łyżki oliwy

1 łyżka wody

Sól i pieprz

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić, obrać z ogonków i zamarynować w soku z cytryny, miodzie z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Przygotować naleśniki. Wymieszać składniki na gładką masę i smażyć na patelni. 

Przygotować sos mieszając razem wszystkie składniki. Usmażyć krewetki na maśle, na patelni. Na gotowych naleśnikach układać sałatę, kolendrę, na nich krewetki i pokrojone pomidorki. Polać sosem. Każdy naleśnik złożyć w pół. Posypać zielonym i świeżo zmielonym pieprzem.

Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek

Wszystkie przepisy z BIO Krewetkami Primefrost