Naleśniki z krewetkami BIO

Składniki:
Nadzienie:
Krewetki blanszowane BIO, 41-50, 200 g
Łyżka masła
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
Sól i pieprz
Pieprz zielony marynowany
Sałata roszponka
Kolendra
Pomidorki 15 szt.
Naleśniki (ok 6 szt.):
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
1,5 szklanki mąki
3 łyżki oleju
Sos:
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1 łyżka wody
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Krewetki rozmrozić, obrać z ogonków i zamarynować w soku z cytryny, miodzie z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Przygotować naleśniki. Wymieszać składniki na gładką masę i smażyć na patelni.
Przygotować sos mieszając razem wszystkie składniki. Usmażyć krewetki na maśle, na patelni. Na gotowych naleśnikach układać sałatę, kolendrę, na nich krewetki i pokrojone pomidorki. Polać sosem. Każdy naleśnik złożyć w pół. Posypać zielonym i świeżo zmielonym pieprzem.
Serdecznie zapraszamy do zakupu naszych -> BIO Krewetek